Information

I 2014-18 gennemfører Naturbasen i samarbejde med Naturhistorisk Museum Atlasprojektet Danske Dagsommerfugle 2.0 - i kort tale ADD 2.0. Baggrunden er, at vi - 20 år efter det seneste atlasprojekt - mangler håndgribelige data på, hvordan det står til med Danmarks dagsommerfugle. 

Og hvorfor 2.0? Naturligvis fordi hele atlasprojektet kører over nettet og via apps. Indtastninger, kortvisninger, hitlister, konkurrencer, mankolister... alt kommer til at foregå online, ligesom vi også vil bruge sociale medier som fx Facebook

Hvorfor så lige dagsommerfuglene? Ikke nok med, at dagsommerfugle er fantastiske og for mange arters vedkommende stiller store krav til levestedet. De er også fremragende generelle indikatorer for naturens tilstand. Går det godt med vore dagsommerfugle, går det formentlig også godt med resten af naturen. Går det skidt, ser det skidt ud generelt!

HVORDAN DELTAGER JEG?

Når observerer en dagsommerfugl (og er 100% sikker på artsbestemmelsen), indberetter du dit fund på www.fugleognatur.dk eller via app'en NATURBASEN, som findes til iPhone og Android. På den måde registreres dit fund automatisk i atlasprojektet.

HVAD HVIS JEG IKKE KENDER ARTEN?

Så kan du enten 1) spørge i vores forum eller 2) bruge vores app.

1) Hvis du har taget et foto med dit kamera og er kommet hjem, kan du uploade billedet i forummet på www.fugleognatur.dk. Når arten er identificeret, indtaster du observationen på hjemmesiden.

2) Hvis du står på i felten (i naturen) på det sted hvor du ser arten, kan du benytte app'ens Hvad er det?-funktion. Så foretages artsbestemmelsen af andre brugere og indberetningen til atlasprojektet sker automatisk, såfremt billedet er godt nok til en artsbestemmelse.

Rigtig god fornøjelse. Vi ses derude!